The Colorfield Performance

Wow… have you ever seen this many paintings? 

The Colorfield Performance…

400 artists making a Gesamtkunstwerk at The Colorfield Performance in Sloten (Netherlands) and it became one large piece of art, which was created by many artists. 499 waterproof plywood panel were placed and they were shaped in a triangle.

Every artist had to paint one panel of 122 x 122cm in one day at which the colour black was not allowed. It took about 101 days to complete the Gesamtkunstwerk.

In het kader van het gegeven dat Leeuwarden in 2018 tot Culturele Hoofdstad van Europa is benoemd, heeft Dirk Hakze het initiatief genomen om een nieuwe editie in de reeks van

The Colorfield Performance

te ontwikkelen, passend in het centrale thema ‘Meanskip’ (saamhorige gemeenschap). The Colorfield Performance is de verzamelnaam voor de grote Land Art projecten, waarin Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid.

Het was de bedoeling om in het jaar 2018 een Gesamtkunstwerk te maken met 1919 kunstenaars . Dit sloot wonderwel aan bij het centrale thema “Mienskip” van Culturele Hoofdstad 2018. Dit kunstwerk had de omvang van een Land-Art project. In een open landschap werden 499 panelen opgesteld in de vorm van een driehoek. Een aantal getallen is afkomstig uit de reeks van Fibonacci, die verbonden is met de maatverhouding van

de Gulden Snede.

Er is gekozen voor een driehoek omdat deze meetkundige vorm zich autonoom verhoudt t.o.v. het verkavelde Friese landschap. Deze driehoek is voor Dirk Hakze ook verbonden met de beginselen van Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap, die aan de basis liggen van onze huidige democratie.

Wil je meer lezen over het project? Kijk dan op de website van Dirk Hakze.

In het volgende artikel kun je meer lezen over mijn eerste dag in Sloten: “The Colourfield Shadows”.

Wil je meer van mijn schilderijen zien klik dan op The Gallery.

I painted 3 panels in 3 days. In the videos below you can see how I worked on the various paintings.

July 14, 2018

August 30, 2018

September 6, 2018

The Colorfield Shadows abstract painting of a colourful city at the waterside on wood 120x120cm.
The Colourfield Shadows
Acrylics on waterproof panel 122×122 cm.
Sold
The Colorfield Shadows abstract painting of a colourful city at the waterside on wood 120x120cm.

Inside the home where this painting is hanging.

Luscious acrylic painting of a nude woman in brown with a little bit blue from behind. She is sitting and leaning on her right hand. On waterproof panel 122x122cm.

Luscious
Acrylics on waterproof panel 122×122 cm.
Sold

Into the Coloured Future, abstract painting of a globe floating in front of a brownish horizon. The sky is green yellow and brown. In the front you see another purple globe.

Into the Coloured Future
Acrylics on waterproof panel 122×122 cm.
Sold