Landschap schilderen

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Landschap schilderen.

Bij het schilderen van een landschap kun je uitgaan van een bestaande foto of tekening, of je gebruikt gewoon je fantasie. De ondergrond zet je er eerst op met acrylverf, al dan niet voorafgegaan door een potloodschets, zodat je een houvast hebt om verder te gaan. Op deze onderlaag schilder je met olieverf. Door op deze manier te schilderen kun je een behoorlijk realistisch landschap schilderen. Als je een foto gebruikt uit het internet is het verstandig om van tevoren te controleren of de foto mag worden gebruitk om na te schilderen.

Een landschap schilderen is niet alleen leuk om te doen, maar ook makkelijk om te maken. Dit is een workshop van 6 keer 2,5 uur.

Je kunt je hier opgeven.

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Enkele voorbeelden. Het leukst is het om je eigen foto te gebruiken, en je daardoor te laten inspireren. We werken met olieverf op een onderlaag van acrylverf.

Oil painting of peaceful meadow landscape in northern Germany.
Peace of Mind Painting by Lia van Elffenbrinck, Seascape with dunes, horizon with a golden sun
Storm coming up, Stormy clouds in grey purple and blue above an old house and two barns on both sides. The walls are made of wood, Roofs are red sienna with turqoise blue doors, There is no glass in the windows anymore. In the front you sea flowers like hydrangea and digitalis. oil painting on canvas, 60x40cm. by Lia van Elffenbrinck artist

Data: neem even contact op voor de nieuwste data.

Liever in een weekend of op jouw eigen dag? Er is veel mogelijk op aanvraag.

Tijdstip: Van 19.00 tot 21.30  uur. 

Liever op een middag of een ochtend? Overleg even.

LocatieKunst op 5, Sallandsestraat 5, 7741 HL Coevorden.


Of:
” “Op eigen Houtje” Lemzijde 87, 7823 SH Emmen.


Of in mijn atelier in Nieuw-Schoonebeek.

Liever een eigen locatie? Overleg even.

.

Kosten: € 280,- pp voor de gehele workshop van 7 keer (€ 40,- per keer). Dit zijn de kosten voor materiaal (olieverf, lijnzaadolie, schildersmedium, acrylverf, geprepareerd wit canvas van 40x50cm.) en gebruik van palet, penselen, ezel, de huur van het gebouw en koffie of thee.

Enkele voorbeelden: