Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen met beide benen op de grond. Sommige dingen moet je gewoon doen. 

Einstein zei: “Het enige echt waardevolle is intuïtie.” En Steve Jobs zei: “Intuïtie is krachtiger dan intellect.” Wat intuïtie echter precies betekent is moeilijk te omschrijven.  Er is heel veel informatie te vinden op het internet over intuïtie en intuïtief schilderen. De één verwoordt het nog mooier dan de ander. Vaak verzandt de uitleg in zweverige taal. Dat is jammer, want de bedoeling is juist om met beide benen op de grond te staan. Meestal gaat het erom te proberen je gedachten uit te schakelen en je handen het werk te laten doen. Wonderbaarlijk wat er dan kan gebeuren: je komt compleet in een flow en je bent je niet meer bewust van je omgeving. Je focus ligt alleen maar bij je handen en hun bewegingen. 

Dus we gaan schilderen:

  • zonder verstand
  • zonder vragen
  • zonder analyse
  • zonder doel
  • zonder regels
  • zonder logica
  • zonder verwachting
  • zonder fouten 

We beginnen met een korte oefening “om je verstand uit te schakelen”. Daarna schilderen we op een canvas van 50x70cm.. Deze workshop bestaat uit 1 langere sessie (waarschijnlijk 3 à 4 uur) of: uit 1 sessie plus drie avonden/middagen van 2 en half uur. Die eerste keer gaan we dus intuïtief schilderen, waarbij het alleen maar gaat om het proces. De extra dagdelen kun je er bij boeken als je je schilderij wilt uitwerken. 

Als je dat graag wilt kan ik tegen een meerprijs een medium uitnodigen, die jouw schilderij kan duiden. Ze heet Petra Kalsbeek en heeft veel ervaring op dat gebied. Ze houdt net als ik niet van zwevende esoterie, maar staat met beide benen op de grond. Er moeten daarvoor wel minstens 5 aanmeldingen zijn.

Je kunt je hier opgeven. 

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Enkele voorbeelden van schilderijen die ontstaan zijn bij 1 dagdeel intuïtief schilderen. We werken met acrylverf. 

Data: 

Liever in een weekend of op jouw dag? Dat is eigenlijk altijd mogelijk op aanvraag.

Tijdstip: Van 13.30 tot ca. 17.00 uur of van 19.00 tot ca. 22.30 uur. Liever voor de middag? Dat kan ook, meld het even.

Locatie“De Dorpshoeve”, Europaweg 143-A 7766AE Nieuw-Schoonebeek.

Of: “Op eigen Houtje”  Lemzijde 87, 7823 SH Emmen. 

Liever een eigen locatie? Overleg even.

Kosten: € 40,- of € 130,- (als je je schilderij ook wilt uitwerken, dat kun je later bijboeken). Dit zijn de kosten voor materiaal (verf, schildersmedium, geprepareerd wit canvas (50×70 cm.) en gebruik van palet, penselen, ezel, de huur van het gebouw en koffie of thee.) 

Ik bied ook workshops aan waarbij je je schilderij dat is ontstaan bij het intuïtief schilderen, kunt uitwerken. Hieronder vind je voorbeelden daarvan: