Intuïtief schilderen

Ervaring met kwast en verf is niet nodig... echt niet.

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen is een geweldige bezigheid om in een flow te komen! Einstein zei: “Het enige echt waardevolle is intuïtie.” En Steve Jobs zei: “Intuïtie is krachtiger dan intellect.” Wat intuïtie echter precies betekent is moeilijk te omschrijven, want er is heel veel informatie te vinden op het internet over intuïtie en intuïtief schilderen. De één verwoordt het nog mooier dan de ander, maar vaak verzandt de uitleg in zweverige taal en dat is jammer.

De bedoeling is juist om met beide benen op de grond te staan. 

Meestal gaat het erom te proberen je gedachten uit te schakelen en je handen het werk te laten doen. Wonderbaarlijk wat er dan kan gebeuren, want je komt compleet in een flow en je bent je niet meer bewust van je omgeving. Je focus ligt alleen maar bij je handen en hun bewegingen. 

Dus we gaan schilderen:

  • zonder verstand
  • zonder vragen
  • zonder analyse
  • zonder doel
  • zonder regels
  • zonder logica
  • zonder verwachting
  • zonder fouten 

We beginnen met een korte oefening “om je verstand uit te schakelen”. Daarna schilderen we op een canvas van 50x70cm.. Deze workshop bestaat uit 1 langere sessie, dat is de eerste keer (waarschijnlijk 3 à 4 uur). Die eerste keer gaan we dus intuïtief schilderen.

Daarbij gaat het alleen maar om het proces en niet om het resultaat, alhoewel dat meestal wel iets heel moois is!

Je kunt er extra dagdelen kun je er bij boeken als je je schilderij wilt uitwerken. Dat zijn dan vier avonden/middagen van 2,5 uur extra voor in totaal €120,-.

Verder kan ik als je dat graag wilt, tegen een meerprijs een medium uitnodigen, die jouw schilderij kan duiden. Ze heet Petra Kalsbeek en heeft veel ervaring op dat gebied. Ze houdt net als ik niet van zwevende esoterie, maar staat met beide benen op de grond. Een echt waardevolle ervaring. Er moeten daarvoor wel minstens 5 aanmeldingen zijn.

Je kunt je hier opgeven. 

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Enkele voorbeelden van schilderijen die ontstaan zijn bij 1 dagdeel intuïtief schilderen. We werken met acrylverf. 

Abstract painting in acrylics, the colours are yellow, brown, blue and purple, called Through the Wormhole. Acrylic painting on canvas 50x50cm.
Blue Moon. Abstract textured painting of a moon and some planets by Lia van Elffenbrinck artist

Data: 

Liever in een weekend of op jouw dag? Dat is eigenlijk altijd mogelijk op aanvraag.

Tijdstip: Van 13.30 tot ca. 17.00 uur of van 19.00 tot ca. 22.30 uur. Liever voor de middag? Dat kan ook, meld het even.

LocatieKunst op 5,  Sallandsestraat 5, 7741 HL Coevorden.

Of“Op eigen Houtje”  Lemzijde 87, 7823 SH Emmen. 

Liever een eigen locatie? Overleg even.

Kosten: €40,- Dit zijn de kosten voor materiaal (verf, schildersmedium, geprepareerd wit canvas (50×70 cm.) en gebruik van palet, penselen, ezel, de huur van het gebouw en koffie of thee.) Als je je schilderij ook wilt uitwerken, dan kun je dat voor € 120,- bijboeken, maar dat mag je ook later nog beslissen.

Ik bied ook workshops aan waarbij je je schilderij dat is ontstaan bij het intuïtief schilderen, kunt uitwerken. Hieronder vind je voorbeelden daarvan: