Geometrisch schilderen

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Geometrisch schilderen.

Geometrisch schilderen is, zoals de naam al doet vermoeden schilderen met gebruik van cirkels, vierkanten en rechthoeken. Met wat dieptewerking wordt het een spannend schilderij. Je maakt eerst een gekleurde ondergrond en daarna zet je er rechte en ronde lijnen op met behulp van een lineaal of passer. Vervolgens vul je deze in met donkere en lichte kleuren. Je leert veel over warme en koude kleuren, contrasten en schaduwen. Er is altijd ruimte om je eigen ideeën uit te proberen. Je bepaalt zelf of je schilderij rust uit moet stralen door de vorm meer symmetrisch en statisch te houden. Of je wilt juist dat het beweging en dynamiek moet hebben door bijvoorbeeld een meer diagonale compositie te gebruiken. 

In eerste instantie lijkt je schilderij tweedimensionaal, maar hoe langer je er aan werkt hoe meer diepte je zult kunnen creëren. Deze workshop bestaat uit 4 keer 2,5 uur, desgewenst ook 5 keer, als je het rustig aan wilt doen. We schilderen met acrylverf op een doek van 70x50cm. 

Je kunt je hier opgeven.

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Enkele voorbeelden van schilderijen die kunnen worden gebruikt als inspiratiebron. Maar natuurlijk kun je ook zelf met een voorbeeld komen, waardoor je je graag wilt laten inspireren. We werken met acrylverf al dan niet met structuur.
Amazing Maze, colourful acrylic painting of geometric figures like a labyrinth on canvas 70x50cm.
Geometric painting in all colours. Straight, round and triangle shapes on canvas 20x20cm.
Abstract acrylic painting of straight and round lines and shapes in various colours, Another direction, on canvas 50x40cm.
Patchwork, abstract geometric painting of coloured squares on canvas 20x20cm.

Data: neem even contact op voor de nieuwste data.
Liever in een weekend of op jouw dag? Andere data zijn eigenlijk altijd mogelijk op aanvraag.

Tijdstip: Van 13.30 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 21.30 uur. Liever voor de middag? Dat kan ook. Vraag het even. 

Als er weinig aanmeldingen zijn werken we in mijn atelier.

LocatieKunst op 5, Sallandsestraat 5, 7741 HL Coevorden.


Of:
” “Op eigen Houtje” Lemzijde 87, 7823 SH Emmen.


Of in mijn atelier in Nieuw-Schoonebeek.

Liever een eigen locatie? Overleg even.

Kosten: € 120,00 of 150,- voor de gehele workshop (€ 30,00 pp per keer). Dit zijn de kosten voor materiaal (verf, schildersmedium, geprepareerd wit canvas van 50×70 cm.) en gebruik van palet, penselen, ezel, de huur van het gebouw en koffie of thee.

Hieronder vind je een impressie van de workshops en de resultaten ervan: