Geometrisch schilderen

Deze workshop bestaat uit 4 keer 2,5 uur, desgewenst ook 5 keer, als je het rustig aan wilt doen. We schilderen met acrylverf op een doek van 70x50cm. Je maakt eerst een gekleurde ondergrond en daarna zet je er rechte en kromme lijnen op met behulp van een lineaal of passer. Vervolgens vul je deze in met donkere en lichte kleuren. Je leert veel over warme en koude kleuren, contrasten en schaduwen.

Er is altijd ruimte om je eigen ideeën uit te proberen. Je bepaalt zelf of je schilderij rust uit moet stralen door de vorm meer symmetrisch en statisch te houden. Of je wilt juist dat het beweging en dynamiek moet hebben door bijvoorbeeld een meer diagonale compositie te gebruiken. In eerste instantie lijkt je schilderij tweedimensionaal, maar hoe langer je er aan werkt hoe meer diepte je zult kunnen creëren.

Je kunt je hier opgeven. 

Ervaring met kwast en verf is niet nodig… echt niet.

Enkele voorbeelden van schilderijen die kunnen worden gebruikt als inspiratiebron. Maar natuurlijk kun je ook zelf met een voorbeeld komen, waardoor je je graag wilt laten inspireren. We werken met acrylverf al dan niet met structuur.

Data: neem even contact op voor de nieuwste data.
Liever in een weekend of op jouw dag? Andere data zijn eigenlijk altijd mogelijk op aanvraag.

Tijdstip: Van 13.30 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 21.30 uur. Liever voor de middag? Dat kan ook. Vraag het even. 

Als er weinig aanmeldingen zijn werken we in mijn atelier.

Locatie:  “De Dorpshoeve”, Europaweg 143-A 7766AE Nieuw-Schoonebeek.
Of: “Op eigen Houtje”  Lemzijde 87, 7823 SH Emmen.

Liever een eigen locatie? Overleg even. Het is dan goedkoper, omdat de huur van het gebouw wegvalt.

Kosten: € 120,00 of 150,- voor de gehele workshop (€ 30,00 pp per keer). Dit zijn de kosten voor materiaal (verf, schildersmedium, geprepareerd wit canvas van 50x70 cm.) en gebruik van palet, penselen, ezel, de huur van het gebouw en koffie of thee.

Hieronder vind je een impressie van de workshops en de resultaten ervan: