Een schilderij in opdracht

Een schilderij in opdracht speciaal voor u. 

Naast de schilderijen die u kunt zien in de gallery, maak ik ook goedkopere, symbolische werken bijvoorbeeld als huwelijks- of verlovingscadeau. Op deze pagina laat ik enkele schilderijen zien, die als fundament gebruikt zouden kunnen worden hiervoor. Bij een schilderij in opdracht valt te denken aan: huwelijk, geboorte, bijzondere verjaardag, huisinwijding, afscheid van een collega, afsluiting studie, nieuwe baan, zilveren of gouden bruiloft, aandenken aan een bijzondere dag enz..

De mogelijkheden van een schilderij in opdracht zijn eigenlijk onbegrensd.

Voor sommige klanten is het symbolische belangrijk, dan kan ik bijvoorbeeld de gezamenlijke weg schilderen of een levensboom als symbool voor de gezamenlijke toekomst. Andere mensen willen graag de herinnering geschilderd hebben, bijvoorbeeld het strand tijdens hun vakantie. Ook kan ik namen of een datum aan het schilderij toevoegen als u dat graag wilt. Als u mij zegt wat u vooral mooi vindt aan een schilderij van mij, dan kan ik beginnen. Let wel: het zijn géén schilderijtjes volgeplakt met hartjes, wel echte kunst speciaal voor u gemaakt.

Géén schilderijtjes volgeplakt met hartjes, maar echte kunst speciaal voor u gemaakt.

Het schilderij in opdracht wordt speciaal voor u geschilderd. Ik ga er gewoon van uit, dat mensen die net zo denken als ik, mijn kunst wel weten te waarderen. Als u het schilderij ontvangt kan het zo aan de muur, er zit al een ophangsysteem aan. De zijkanten zijn zwart geschilderd, of in een kleur die u graag wilt, zodat u geen lijst nodig hebt. Tegen een meerprijs kan ik het schilderij voor u leveren in een baklijst en de afbeelding door laten lopen op de zijkant van het canvas.

Een schilderij in opdracht is een uniek persoonlijk cadeau.

Hier ziet u voorbeelden voor een lager budget.

Prijzen

De prijs van een schilderij in opdracht hangt af van de maat en het soort schilderij. Voor prijzen van budgetschilderijen klikt u hier. Voor de andere prijzen is het handig om even contact op te nemen, dan overleggen we wat er mogelijk is binnen uw budget.

Pas getrouwd of zilveren bruiloft:

Voor sommige klanten is het symbolische belangrijk, dan kan ik bijvoorbeeld de gezamenlijke weg schilderen of een levensboom als symbool voor de gezamenlijke toekomst.

In dit schilderij in opdracht is nogal wat symboliek verwerkt.

De namen van het echtpaar zijn verwerkt in de stam van de twee bomen. Frank en Ria zijn boer en wonen op het platteland.  Ze zijn gelovig en het boek des levens, de bijbel, ligt opengeslagen in het weiland. Links naast de paarse weg die het levenspad symboliseert, staat geschreven: “Together Forever”. De streepjes rechts onderaan staan symbool voor vrienden en familie. De drie ballonnen stellen hun drie kinderen voor, die vrolijk op het land spelen.  De slinger die over het schilderij kronkelt stelt de kronkels van het leven voor. In de lucht vliegen twee vogels, die symbool staan voor twee dierbaren, die zijn overleden. Daarnaast was het echtpaar in het jaar 2019 25 jaar getrouwd.

On the Road of Life, pastel colored acrylic painting on canvas of a purple road. Colourful clouds in the sky. An open book is lying in the grass. Two trees on the left of the road. Many symbolism in this painting.

Geboorte:

Een geboorteschilderij speciaal gemaakt voor de geboorte van uw kind of kleinkind. In dit schilderij is de naam van het kind verwerkt, de geboorteplaats en -datum. Maar niet alleen dat, ook is gebruik gemaakt van de krant van de bewuste geboortedag.

Vakantieherinnering:

Andere mensen willen graag een herinnering geschilderd, bijvoorbeeld het strand tijdens hun vakantie. Stuur mij uw foto van dat ene bijzondere moment. Vertel me wat er voor u zo bijzonder aan was en ik maak  een herinneringsschilderij voor u.

Muziekinstrument:

Stel je voor: iemand houd enorm van klassieke muziek of is geslaagd voor het conservatorium en je geeft hem als cadeau een schilderij van zijn favoriete instrument.

Afscheid collega:

Dit schilderij is geschilderd voor iemand die met pensioen gaat en nu meer tijd heeft voor hobbies. Ik doe ook opdrachten voor iemand die zijn diploma heeft gehaald en eerst maar eens een wereldreis gaat maken.

Andere voorbeelden van een schilderij in opdracht, prijs op aanvraag:

Mijn schilderijen zijn in verschillende soorten en maten  beschikbaar,  datzelfde geldt ook voor een schilderij in opdracht. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een passend schilderij voor in uw nieuwe huis, of misschien voor de werkkamer, of de wachtkamer? Ik bespreek graag met u de mogelijkheden. Ook kan ik langskomen met een schilderij om te kijken of te voelen hoe mijn werk in uw ruimte lijkt. Kijk ook naar de mogelijkheden om een impressie te zien hoe het zal lijken bij u thuis.

Landschap

Ik schilderde dit landschap als een ode aan William Bouwsema. Een vriend vroeg me om mijn versie ervan te schilderen. Dus deze ging naar de Verenigde Staten.

Ik heb er ook een abstract schilderij van gemaakt.

Painting of a landscape, blue trees in front of red bushes, some stones and a blue water surface.
Very colorful geometric abstract painting of a landscape

Je zoon of kleinzoon:

Ik schilderde deze kleine jongen van een foto. Ik heb de omgeving veranderd, zodat de kijker zich op het kind zal concentreren.

Painting of a landscape, blue trees in front of red bushes, some stones and a blue water surface.
Very colorful geometric abstract painting of a landscape

Landschap

Dit landschap heb ik geschilderd voor een vriendin. Ze woont in Noord-Duitsland en wandelt het liefst in dit gebied. Ze heeft een foto genomen van precies deze plek, zodat ik het kon schilderen. Links is de foto te zien en rechts het schilderij, genoemd: “Resource”. Dit was trouwens geen schilderij in opdracht, maar een cadeau van mij aan haar.

Oil painting of peaceful meadow landscape in northern Germany. Oil on canvas, 24x18 cm.

Huwelijk

Dit is een schilderij van het goede schip: Amore vici. Twee mensen hebben elkaar ontmoet op dit schip. Een paar jaar later zijn ze getrouwd en ontvingen dit schilderij als cadeau. Bij het uitpakken van het cadeau stroomden de tranen van ontroering. Links ziet u de foto vanaf het schip Amore Vici genomen en rechts het schilderij met de naam: “Golden Future”.

Golden Future. This is a painting of the beautiful sailing ship Amore Vici.

Huwelijk:

Dit schilderij heet “The Hug” en kan gebruikt worden als symbool voor langdurige vriendschap of liefde. Ik heb het geschilderd in een formaat van 40x50cm. Ik kan een vergelijkbaar silhouet voor een bruidspaar schilderen als schilderij in opdracht met eventueel met de trouwdatum erin verwerkt. Het schilderij kan zowel met als zonder baklijst worden besteld. Dit schilderij kost € 810,- inclusief zwarte baklijst. Vraag even naar de mogelijkheden en de prijs van een vergelijkbaar werk in het formaat van uw wens.

The Hug. Semi abstract acrylic painting of two people in a symbolic hug. You see the silhouettes of p.e. father and daughter. in front of a dark red with turquoise background canvas 40x50cm.

Hobby:

Een schilderij voor iemand voor wie zijn of haar hobby iets heel speciaals is. In dit geval een slagwerker die een grote fan is van Buddy Rich en van The Muppet Show. Hij zou heel erg blij zijn met een schilderij dat de kleurrijkheid van het ritme en al zijn patronen weergeeft. Kijk maar eens naar dit filmpje.
De maten van dit schilderij zijn 50x50cm. en het kost € 500,- Dit schilderij heet “Feel the Tingle in your Feet”, naar het nummer: The Rhythm of Life.

Feel the Tingle in your Feet, very colourful acrylic painting of a drummer on canvas 50x50cm.

Samenwonen of nieuw huis:

Stel je voor  een paar is net getrouwd of heeft een nieuw huis gekocht of zelf gebouwd. Dan zou ik een schilderij kunnen schilderen van het naambordje van de straat in de lievelingskleur van het echtpaar. In dit geval is het echtpaar dol op Harry Potter, vandaar dit straatnaambordje. Hun lievelingskleur is blauw en ze zijn pas getrouwd dus vergelijkbaar met twee tortelduiven. Hun voorletters zouden erin kunnen worden verwerkt of eventueel een belangrijke datum.
De prijs voor een dergelijk schilderij van 40x40cm. ligt bij: € 400,- exclusief lijst.
Privet Drive, acrylic painting on canvas 40x40cm. of two turtledoves in blue. The doves come flying and want to land on the street sign Privet Drive, which is the street where Harry Potter lives.

Sneeuwbol

Ik besloot het favoriete speelgoed van mijn kleinzoon van het afgelopen jaar te schilderen in een sneeuwbol. Elk jaar met Kerstmis krijgt hij een klein schilderijtje met zijn lievelingsspeelgoed erin. Hopelijk kan ik dat nog jarenlang volhouden.

Prijs

De prijs van een sneeuwbolschilderij met het lievelingsspeelgoed van uw (klein)kind ligt bij € 229,-. Het gaat om een schilderij op canvas van 25x25x2cm. De prijs is inclusief zwarte baklijst van 28x28x3,5cm. Desgewenst kan de baklijst ook in andere kleur worden geschilderd.

Eiga. This is the painting of the cuddly toy which I painted in the snowglobe.
2017

“Eiga”

Broom. This is the painting of the favorite toy which I painted in the snowglobe.
2018

“De Bezem”

Medical Kit for children painted in a snowglobe.
2019

“Dokterskoffer”

Medical Kit for children painted in a snowglobe.
2019

"Mobile"

Prijslijst voor low-budget-opdrachten

Ik werk ongeveer 2 tot 3 weken aan een schilderij. Soms gaat het ook veel sneller. Daarna kan het worden verzonden, eventuele veranderingen nadat u en ik contact hebben gehad daargelaten. In onderstaande lijst ziet u de maten en de prijzen. Als u liever een afwijkende maat wilt, dan kan dat meestal wel. Overlegt u maar even met mij. Alle schilderijen worden geschilderd op canvasdoek van goede kwaliteit. Er zit al een ophangsysteem aan, zodat het schilderij zo aan de muur kan. De schilderijen worden geleverd zonder lijst. De zijkanten schilder ik zwart of in een kleur die u graag wilt. Als u het schilderij liever in een lijst wilt hebben, dan kan dat natuurlijk. Tegen een meerprijs laat ik de afbeelding doorlopen op de zijkant en lever het schilderij voor u in een baklijst. Alle canvasdoeken hebben een dikte van ca 2 cm. Als u liever een 3D doek hebt van 4 cm. dikte dan kan dat na overleg ook.

Let op: Als u bijzondere wensen hebt, hangt de prijs van exquisiteit en moeilijkheidsgraad af!

Bij de voorbeeldschilderijen liggen de prijzen als volgt:

30x40cm.  € 140,-

40x40cm.  € 175,-

40x50cm.  € 225,-

50x50cm.  €250,-

50x60cm.  € 275,-

50x50cm.  €275,-

50x70cm.  € 300,-

60x80cm.  € 350,-

80x80cm.  € 400,-

80x100cm. € 450,-

80x120cm.  € 520,-

100x100cm.  € 550,-

110x110cm.  € 600,-

100x120cm. € 600,-

Bezorgkosten binnen NL: € 15,-

Hoe werkt het?

  • Stel uw vrienden gaan trouwen, of ze hebben net een nieuw huis gebouwd. Dan wilt u hun natuurlijk graag een heel bijzonder cadeau geven, zodat ze met veel plezier aan dit moment terug denken.
  • Ik maak schilderijen die anders zijn dan wat u in de winkel kunt kopen. Daarnaast wordt het precies afgestemd op uw wensen.
  • Het moet wel passen bij mijn kunst, dus ik maak iets, waar ik zelf achter kan staan. Als mijn stijl u bevalt, dan kunt u er vertrouwen in hebben dat ik iets maak wat u mooi vindt.
  • Ik doe geen portretten.
  • Levertijd: bedraagt afhankelijk van de grootte ongeveer 14 tot 28 dagen.
  • Betaling: Na uw bestelling en uw aanbetaling van 50%, begin ik met het werk. De rest betaalt u pas als u het werk op een foto hebt gezien en goedgekeurd.
  • Als u mij de maten doorgeeft, dan schilder ik het huwelijkscadeau of inwijdingsgeschenk naar uw wens. Belangrijk is de kleurkeuze en het motief (Kijkt u even op mijn gallery en laat u zich inspireren.)
  • Daarnaast wil ik graag ev. de namen, de trouwdatum, de geboortedatum of de inwijdingsdatum weten, of een foto van iets dat voor het paar belangrijk is of symbolische waarde voor hen heeft. Dan kan ik dat eventueel aan de rand van het schilderij of op het schilderij schrijven. Bijna onleesbaar, zodat het abstract blijft, of juist opvallend, dat laat ik aan u over. Ik beslis dan zelf wat ik uiteindelijk in het schilderij integreer. U moet me daarin gewoon een beetje vertrouwen. 3 tot 5 Symbolen neem ik graag over. Meer wordt vaak teveel van het goede. Daar wordt het meestal niet beter van. Ik kan ook eventueel het aantal gezinsleden als poppetjes of streepjes of op een andere wijze symbolisch een plekje geven.
  • Zodra ik klaar ben met het werk krijgt u een email met een foto ervan. Als u nog een kleine verandering wilt, dan kunt u mij dat meedelen. Ik stuur u dan nogmaals een foto. Pas als u helemaal tevreden bent met uw schilderij wordt het opgestuurd. Ik verstuur geen ontwerpen.

Rembrandt van Rijn schilderde nogal wat schilderijen in opdracht.

Scroll door de schilderijen: